Valitse kieli

 

    Vaakuna_small.png                                                      Jäsenkirje, syksy 2023

 

                       

           Sukujuhlien_osallistujia2.png

Sukujuhlien osallistujia ryhmäkuvassa 15. heinäkuuta 2023.

Hyvä Holapan sukuseuran jäsen,

Kulunut vuosi oli sukuseuramme 18. toimintavuosi. Heinäkuun puolivälissä kokoonnuimme joka toinen vuosi pidettävään sukujuhlaan ja sukuseuran vuosikokoukseen. Tällä kertaa juhlapaikka oli Kainuun maakuntakeskus Kajaani ja siellä ravintola Wanha Kerho. Sää suosi heinäkuisena lauantaina ja meitä olikin paikalla jälleen reilut neljäkymmentä osallistujaa ja mukava oli tavata monia uusia kasvoja vanhojen tuttujen lisäksi.

Aamupäivästä pidetty vuosikokous vahvisti sukuseuran tilinpäätökset, toimintasuunnitelmat ja myönsi vastuuvapauden menneiltä tilikausilta tilivelvollisille. Hallituksen puheenjohtajaksi valittiin jatkamaan Juha Holappa ja hallituksen muina jäseninä jatkavat Lauri Holappa, Terttu Väänänen, Kalevi Lämsä, Rauno Kinnunen, Anu Hopia, Rauno Holappa sekä Leena Myllyselkä. Hallituksen varajäseninä jatkavat puolestaan Matti Holappa ja Senja Lamberg. Vuosikokouksen jälkeen nautittiin maittava lounas hienoissa puitteissa Wanhassa Kerhossa, joka on entinen Kajaani yhtiön edustustila aivan kaupungin keskustassa.

Iltapäivää vietettiin sitten sukujuhlan merkeissä yläkerran juhlatilassa. Ohjelmassa oli esityksiä ja puheita paikkakunnan historiasta ja Holappa-suvusta seudulla, minkä lisäksi oli sekä yhteislaulua että yksinlaulua useammankin esittäjän toimesta. Isa Asp seuran jäsenet kävivät kertomassa meille tämän kainuulaistaustaisen runoilijan elämäntarinasta ja runoista. Kävipä meitä tervehtimässä myös itse Kreivi Pietari Brahe puolisoineen Kajaanin matkailuoppaiden toteuttaman ohjelmanumeron muodossa. Iltapäivän päätteeksi oli vielä opastettu kiertoajelu Kajaanin keskusta-alueella. Osa juhlavieraista vietti Kajaanissa pidemmänkin aikaa ja kävi tutustumassa tarkemmin kaupungin tarjontaan mm. höyrylaivaristeilyllä Kajaaninjoella.

Vuosikokouksessa ja se jälkeen sukujuhlassa käytiin vilkasta keskustelua sukututkimuksen jatkosta ja varmistamisesta sekä mahdollisuudesta sukukirjahankkeen aktivoimiseksi. Hallitus valtuutettiin viemään eteenpäin näitä molempia aiheita ja esimerkiksi suunnitelmat verkkokoulutuksen järjestämisestä sukututkimukseen liittyen ovat etenemässä. Mikäli olet kiinnostunut sukututkimuksesta ja haluat osallistua sen eteenpäin viemiseen yhdessä muiden kanssa esim. sukukirjahankkeen muodossa, niin olepa yhteydessä hallituksen jäseniin tai laita vaikka viestiä sukuseuran yhteissähköpostiin Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.. Myös kaikki muut toiveet tai ajatukset toiminnan kehittämisen suhteen ovat tervetulleita.  

Rauhallista joulua ja Hyvää Uutta Vuotta kaikille sukuseuran jäsenille ja ystäville!

Holapan sukuseuran hallitus